torstai 10. toukokuuta 2012

How to make pirate flag?

Merirosvolippu oli tarkoitettu vapuksi. Tottakai kunnon merirosvolla pitää olla lippu! Etsiskelin googlesta itselleni mieluisaa pääkallo kuvaa ja tykästyin tähän, kuva täältä


Tarvikkeet merirosvolipun tekemiseen:
- mustaa kangasta (koko riippuu ihan itsestäsi, että millaisen haluat)
- valkoista ja mustaa maalia
- pensseli
- sakset
- vaalea kangaskynä
- keppi
- kuumaliimapistooli & liima
- rautalankaa


Tulostin kuvan netistä ja aloin hahmottelemaan sitä kankaalle vaalealla kynällä.
Muista jättää reunoille reilusti varaa (~15-20cm) myöhempää varten.


Kun hahmottelua olin tehnyt tarpeeksi, niin aloin maalaamaan valkoisella akryylimaalilla, koska kangasvärini oli aika huonossa hapessa.. 


Tässä vähän tarkempaa kuvaa maalaamisesta. Pääkalloa ei tarvitse niin kauhean tarkasti maalata, sinne päin vain.


Maalattuani pääkallon, rupesin suttaamaan sitä pensselillä, jossa oli vain hieman maalia, sinne tänne.


Kun valkoinen maali on tarpeeksi kuivunut, niin otetaan musta maali käyttöön ja suttaillaan sitä reunoja pitkin ja ehkä vähän sinne tänne :-D (pensselissä ei siis ollut paljoa mustaa väriä, tee aika kuivalla pensselillä, ettei tule liian paljon mustaa)
Yritin siis saada vähän tälläistä vanhaa efektiä tekemällä näin. Eikä merirosvot ala nyhräämään lippua oikein tarkkaan ja siistiin kuntoon, kuuluu olla vähän sotkuinen. Ei ne merirosvot mitään maalareita ollut ;-)


Sitten viimeinen silaus lippuun ja leikkaillaan siihen vähän reikiä ja tehdään siitä vanhan oloinen. Tätä varten siis piti toiseen päähän jättää vähän ylimääräistä.


Seuraavasta vaiheesta minulla ei nyt ole kuvaa, mutta otin kepin ja kuumaliimapistoolin ja levitin liimaa kepin viereen ja rullasin, toistin tämän ehkä joku viisi kertaa (tätä varten toiseen päähän piti jättää ylimäärästä) ja sen jälkeen pistin muutamat rautalangan pätkät pitämään lippua ja keppiä yhdessä, ettei vaan kuumaliima pettäisi. Alemmasta kuvasta näkee nuo rautalangat. 

Tämän viimeisen vaiheen toki voi tehdä erilailla ja ehkä helpomminkin, mutta itselläni rupesi olemaan aika kiire ja ajattelin, josko se nyt yhden illan edes pysyisi siinä ja hyvin pysyikin, ei lähtenyt mikään repsottamaan tms. Ja kesti kyllä kovatkin heilutukset jne. 4 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän hieno piraattilippu! Yksinkertainen proppi, silti ei ole tullut itelle koskaan mieleenkään. Nyt ei muuta kuin odottamaan seuraavia pirskeitä, joihin voi pukeutua merirosvoksi... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, ei kai auta muutakun järjestää merirosvo bailut ;-)

      Poista